Bizonyos mértékig hibák vannak a memóriában. Néhányan elfelejtik, hová teszik a kulcsokat, mások elfelejtik, mit akarnak vásárolni. Ennek a memóriavesztésnek az okai változhatnak. Ha ez nem egy másnaposság, nem pedig vizsgálati szindróma, akkor meg kell határoznia az okot. És persze megtalálni a helyes és hatékony módszereket a félreértés leküzdésére. Ha egészséges vagy, és jól vagy, de még mindig memóriaproblémákat tapasztalsz, próbáld meg gyakorolni a memóriádat.

A számítógép bináris kódot használ az adatok tárolására. Ezután ezeket az adatokat felhasználóbarát formában mutatja be. Mint egy számítógép, az emberi agy bizonyos mintával rögzíti az adatokat. Később ezeket az adatokat egy adott űrlapra adja vissza.

Ez egy olyan étel, amely javítja a memóriát

Ezt a funkciót használja a mnemonics. Segít az információk speciális kódként történő mentésében, lehetővé téve, hogy a szükséges információkat az Ön számára megfelelő formában hívja fel. Kicsit bonyolultnak hangzik, igaz? De valójában minden könnyebb. Ha mnemonikát használ az információk memorizálására, egyszerű rímeket vagy rövidítéseket fog használni.

Ez nem a hosszú élettartam receptje. De az emberek, akik hosszú életet éltek, mindig az agyukat használták.

Egy új tánc, egy új nyelv, egy új sport, bármi. Tanulj meg valami újat, ami vonzónak tűnik számodra. Ez segít a memória javításában, új készségek és barátok megszerzésében. Sőt, a társadalmilag aktív nagyon fontos. Ezért később megtudhatja a cikkben.

Átlagosan egy felnőttnek napi nyolc órát kell aludnia. Önnek ez az időszak nagyobb vagy kisebb irányban változhat két órán keresztül.

Ne feledje, hogyan helyeztük a könyvet a párna alá a vizsga előtt vagy a vezérlőteremben? És ez érthető! A legfontosabb dolog-olvassa el ezt a könyvet lefekvés előtt. A legjobb módja annak, hogy emlékezzen az információra, olvassa el vagy nézze meg lefekvés előtt. Ez segít elhalasztani az elmédben lévő információkat.

A memória javítása érdekében menjen a játékba. Például kezdje el járni. Ez növeli az agy véráramlását. Az” agy étele ” kifejezést már régóta hallották. Ez egy étel, amely javítja a memóriát, és tartja a fejedben ellenőrzés.

A diófélék, a tengeri halak, az olívaolaj nagyon hatékony az étvágy javítására. Ezért érdemes ezeket a termékeket bevinni az étrendbe. Meg kell, hogy rendszeresen enni tojást, paradicsomot, áfonyát, valamint inni vörösbor (okon belül). A rágógumi egy másik bizonyított módja a memória javításának. Mivel a rágógumi növeli az impulzust.

Logikai játékok

A meditáció ma nagyon népszerű. Ez hirdetett, mint egy csodaszer. De tényleg valódi előnyöket kaphat. Először is, a meditáció felgyorsíthatja a pulzusszámot. Így nagyobb lesz a vér áramlása az agyba.

Másodszor, a meditáció segít pihenni, és összpontosítani magát. Elképesztő hosszú távú előnyei vannak az agyi táplálkozásnak. Az általános egészség szempontjából is hasznos.

A meditációs gyakorlatok pedig mély légzésből állnak. A mély légzés nagyszerű módja a memória javításának és a stressz enyhítésének. Gyakorló ezeket a gyakorlatokat két perc egy nap, akkor javítja a testtartás, a hangulat, úgy érzi, energikusabb. Képes lesz rá. És mindezt ingyen!

A résztvevők egy csoportját meghívták a friss levegőre. Ezután emlékezzen az elemek listájára. Egy másik csoport sétált a városban, és ugyanezt a kérdést tették fel nekik. Az első csoport eredményei 20% – kal jobbak voltak. A kutatók nem álltak meg ott. Most az első csoport képeket látott a természet tájairól,a második pedig a városokról. Ezután az első csoport jobban megnyomta a feladatot.

A számítógépes játékok határozottan hűvösek, de nem valószínű, hogy javítják a kognitív funkciókat. Logikai játékok is segít javítani a memóriát. Is lehet egy jó ideje. A legjobb megoldás az lenne, sakk, sudoku és hasonló játékok. Az agy barna sejtjei megköszönik a játék idejét.

Összpontosítson egy dologra

Kérdezd meg magadtól, mi okozza a memória elvesztését. Az okok tudatosítása segíthet elbúcsúzni a memóriavesztéstől és javítani a mentális képességeidet. Úgy működik, szinte ugyanaz, mint a placebo. A meditáció nagyszerű javaslat az NLP számára. Szorosan együttműködnek a diétával és a sporttal.

Az akupunktúrát ősi idők óta használják a kínai orvoslásban. Szinte minden területen tökéletesen működik. Tehát nem meglepő, hogy az akupunktúra kiválóan működik a memória javítására. A test minden részét idegek keresztezik. Ezeket a pontokat nagyon vékony tűvel vagy ujjakkal stimulálhatja.

A memória ösztönzéséhez kattintson a whiskyre néhány másodpercig. Ez enyhíti a stresszt, és segít emlékezni, például, ahol fel a kulcsokat, hogy az autó. Más szóval, egy bizonyos kép segítségével felidézheti a múltbeli eseményeket és információkat.

A Multitasking jó dolog a termelékenység szempontjából. Ne! Ez hazugság. Annak ellenére, hogy minden vállalat azt akarja, hogy alkalmazottai rendelkezzenek ezzel a készséggel. De valójában ez csökkenti a munkavállalók által egy bizonyos időszakban elvégzendő feladatok számát.

Koncentrálj egy dologra. Kezdje a napot a legfontosabb feladatokkal. Akkor tartson egy rövid szünetet. Folytassa a munkát ebéd után, hagyja a legegyszerűbb feladatot az utolsó munkanapon. Egy ilyen program lehetővé teszi, hogy mindent a fejedben tartson, ne felejtsen el semmit.