Mint a képzés, az étrend a testépítés létfontosságú része.
Eszik a megfelelő ételeket a megfelelő mennyiségben biztosítja az izmok a tápanyagokat kell, hogy visszaszerezze az edzések és egyre nagyobb és erősebb.
Ezzel szemben, ha rossz ételeket fogyaszt, vagy nem fogyaszt elegendő mennyiséget a megfelelőekből, akkor subpar eredményeket kap.
A testépítés előnyei
A testépítéshez számos egészségügyi előny kapcsolódik. Az izmok fenntartása és felépítése érdekében a testépítők gyakran gyakorolják, mind az ellenállást, mind az aerob edzést.
Az ellenállás-képzés növeli az izom erejét és méretét. Az izomerő nagymértékben korrelál a rák, a szív-és a vesebetegség, valamint számos más kritikus betegség kockázatának csökkenésével.
Az aerob testmozgás, amelyet a testépítők rendszeresen alkalmaznak a testzsír csökkentése érdekében, javítja a szív egészségét, és jelentősen csökkenti a szívbetegség kialakulásának vagy halálának kockázatát-az első számú gyilkos Amerikában.
A testmozgás mellett a testépítők a táplálkozásukra is összpontosítanak.
A gondos tervezés, testépítők lehet enni oly módon, hogy nem csak támogatja erőfeszítéseiket az edzőteremben, de tartja őket egészséges is.
Élelmiszerek, amelyekre összpontosítani kell
Az elfogyasztott ételeknek nem kell különbözniük az ömlesztési és vágási fázistól-általában az összegek teszik.
Élelmiszerek enni közé:
Húsok, baromfi és hal: bélszín steak, darált marhahús, sertés szűzpecsenye, vadhús, csirkemell, lazac, tilapia és tőkehal.
Tej: joghurt, túró, alacsony zsírtartalmú tej, sajt.
Szemek: kenyér, gabona, keksz, zabpehely, quinoa, pattogatott kukorica, rizs.
Gyümölcsök: narancs, alma, banán, szőlő, körte, őszibarack, görögdinnye, bogyók.
Keményítőtartalmú zöldségek: burgonya, kukorica, zöldborsó, zöld limabab és kasszava.
Zöldségek: brokkoli, spenót, leveles saláta zöldek, paradicsom, zöldbab, uborka, cukkini, spárga, paprika, gomba.
Magvak és diófélék: mandula, dió, napraforgómag, chia mag és lenmag.
Bab és hüvelyesek: csicseriborsó, lencse, vesebab, fekete bab és pinto bab.
Olajok: olívaolaj, lenmagolaj és avokádóolaj.
Míg meg kell tartalmaznia a különböző élelmiszerek a diéta, van néhány, amit korlátozni kell.
Ezek a következők:
- Alkohol: az alkohol negatív hatással lehet az izomépítésre és a zsírok elvesztésére, különösen, ha túl sokat fogyaszt.
- Hozzáadott cukrok: ezek rengeteg kalóriát kínálnak, de kevés tápanyagot. A magas hozzáadott cukortartalmú ételek közé tartozik a cukorka, a sütemény, a fánk, a fagylalt, a sütemény és a cukrozott italok, mint például a szóda és a sportitalok.
- Sült ételek: ezek elősegíthetik a gyulladást és — ha túlzott mennyiségben fogyasztják-a betegséget. Ilyenek például a sült hal, a sült krumpli, a hagymakarika, a csirkecsíkok és a sajtkrémek.
Amellett, hogy korlátozza ezeket, akkor is érdemes elkerülni bizonyos élelmiszerek, mielőtt az edzőterembe, hogy lassú emésztést okozhat gyomorpanaszok edzés közben.
Ezek a következők:
- Magas zsírtartalmú ételek: magas zsírtartalmú húsok, vajas ételek, nehéz szószok vagy krémek.
- Magas rosttartalmú ételek: bab és keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli vagy karfiol.
- Szénsavas italok: pezsgő víz vagy diétás szóda.
A dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani
A testépítés nagyrészt olyan életmód, amely számos egészségügyi előnnyel jár, de van néhány dolog, amit tudni kell a testépítés előtt.
A testzsír alacsony szintje negatívan befolyásolhatja az alvást és a hangulatot. Hogy felkészüljenek egy testépítő verseny, a versenytársak elérni rendkívül alacsony testzsír, a férfiak, mind a nők általában eléri a testzsír szinten 5-10% 10-15% – kal.
Ez az alacsony szintjét, testzsír, kombinálva az alacsony kalória-bevitel, kimutatták, hogy csökkenti az alvás minőségét, negatívan befolyásolják a hangulatot, valamint gyengíti az immunrendszert, a hét vezető egy versenyt, sőt, több héttel azután, hogy.
Következésképpen, ez csökkentheti a képességét, hogy működik minden nap, negatívan befolyásolja a körülötted lévőket, és hagyja, hogy több fogékony betegség.
Leave a Reply